Visi bloga raksti
Nelaimes gadījumi

Kam pievērst uzmanību izvēloties nelaimes gadījumu apdrošināšanu?

2024. gada 18. jūn.
Visi bloga raksti
Nelaimes gadījumi

Kam pievērst uzmanību izvēloties nelaimes gadījumu apdrošināšanu?

2024. gada 18. jūn.

Jau sen zināms, ka nelaimes gadījumu apdrošināšana ir nepieciešama gan pieaugušajiem, gan bērniem, jo tā nodrošina finansiālu aizsardzību negaidītu notikumu gadījumā un šis apdrošināšanas veids vairs nav nekāda raķešu zinātne. Nelaimes gadījumu apdrošināšana parūpēsies par medicīniskajiem izdevumiem, ārstēšanu, rehabilitāciju un citiem izdevumiem, kas var rasties nelaimes gadījumu vai slimību rezultātā. Tā palīdzēs mierīgāk justies gan Tev, gan Taviem ģimenes locekļiem.

Galvenie faktori, kam pievērst uzmanību

Izvēloties nelaimes gadījumu apdrošināšanas pakalpojumu, ir svarīgi pievērst uzmanību vairākiem faktoriem.

  • Apdrošināšanas seguma apjoms. Pārliecinies, ka apdrošināšanas polise ietver visus svarīgos riskus. Vai tā ietver nelaimes gadījumus, slimības, invaliditāti un citus riskus, kas var rasties?
  • Polises cena. Salīdzini dažādu apdrošinātāju piedāvātās cenas. Lētākais variants nav vienmēr labākais, bet arī pārmērīgi augsta cena var būt neizdevīga.
  • Polises nosacījumi. Rūpīgi izlasi polises nosacījumus. Vai ir kādi izņēmumi vai ierobežojumi? Vai ir nepieciešama papildu informācija vai veselības pārbaude? Kuram riskam ir noteikts apakšlimits, vai tas ir saprotams un pieņemams?
  • Klientu apkalpošana. Pirms izvēlies apdrošinātāju, izpēti viņu klientu apkalpošanas kvalitāti. Vai viņi būs pieejami, lai atbildētu uz Taviem jautājumiem un risinātu problēmas tieši tad, kad tas ir nepieciešams?

Atceries, ka nelaimes gadījumu apdrošināšana ir svarīgs solis, lai aizsargātu sevi un savu ģimeni. Veic rūpīgu izvēli, lai nodrošinātu, ka Tava apdrošināšanas polise atbilst tieši Tavām vajadzībām.

Apskatīt apdrošināšanas piedāvājumuicon right

Nelaimes gadījumu apdrošināšanas segums

Pārliecinies, ka apdrošināšanas polise ietver visus svarīgos riskus. Piemēram, BTA Nelaimes gadījumu apdrošināšanā, atkarībā no izvēlētās programmas veida, var būt ietverti sekojoši riski un atbalsts: traumas, medicīniskie izdevumi, zobārstniecības pakalpojumu apmaksa, kosmētiskās operācijas, Bērna prieks, psiholoģiskā palīdzība, slimnīcas nauda, sociālais nodrošinājums, privātskolotāja izdevumi un kritisko slimību apdrošināšana, darbspējas zaudējums, kā arī nāve un apbedīšanas pabalsts. Ar uzskaitīto risku un atbalsta aprakstiem iespējams iepazīties mūsu mājaslapā sadaļā BTA Nelaimes gadījumu apdrošināšana.

Traumu apdrošināšana

Nelaimes gadījumu apdrošināšana, protams, ietver arī traumu apdrošināšanu. Tas nozīmē, ka, ja Tu vai Tavs bērns piedzīvo nelaimes gadījumu, piemēram, nokrīt, sastiepj kāju vai sasit galvu, apdrošināšana var segt izdevumus tādus izdevumus kā ārstēšanu, rehabilitāciju un citus. Šeit BTA klientam izmaksātās atlīdzības piemērs, kas bija saistīts ar traumu:

Klients par B3 polisi samaksāja 51,25 €. Nelaimes gadījums – ejot pa ielu, paklupa un krītot traumēja roku. Tika diagnosticēts augšdelma kaula lūzums. BTA klientam izmaksāja sekojošo atlīdzību:

  • par traumu – 240 €,
  • medicīniskie izdevumi – 1000 €,
  • slimnīcas nauda – 20 €.

Bērnu apdrošināšana

Jā, nelaimes gadījumu apdrošināšana ir svarīga arī bērniem, īpaši vasaras brīvlaikā, kad norisinās dažādās sporta pasākumi un aktivitātes. Kurās situācijās noderēs nelaimes gadījumu apdrošināšana?

  • Sporta traumas. Bērni bieži piedalās aktīvās spēlēs, sporta sacensībās un citās fiziskās aktivitātēs. Nelaimes gadījumi, piemēram, kritieni, sastiepumi vai lūzumi, var notikt jebkurā brīdī. Apdrošināšana var segt medicīniskos izdevumus, ja bērns gūst kādu traumu.
  • Ceļojumi un ekskursijas.Vasaras brīvlaikā bērni bieži piedalās ekskursijās, nometnēs vai ceļojumos. Nelaimes gadījumu apdrošināšana var segt izdevumus, ja bērns saslimst vai piedzīvo nelaimes gadījumu ceļojuma laikā.
  • Ūdens aktivitātes. Vasarā bērni bieži peldas, brauc ar ūdens motocikliem vai piedalās ūdens sporta aktivitātēs. Nelaimes gadījumu apdrošināšana var segt izdevumus, ja notiek negadījums ūdenī.
  • Nelaimes gadījumi mājās.Bērni var ievainoties arī mājās, piemēram, paklūpot uz trepēm, vai ievainojot sevi, gatavojot maltīti. Apdrošināšana var palīdzēt segt izdevumus, piemēram, ārstēšanu vai rehabilitāciju.

Šeit piemērs no nelaimes gadījuma apdrošināšanas un BTA izmaksātās atlīdzības.

Klients par B3 polisi samaksāja 52,50 €. Nelaimes gadījums – spēlējot basketbolu, komandas biedrs ar basketbola bumbu trāpīja pa galvu, kā rezultātā tika diagnosticēts smadzeņu satricinājums un 9 dienas tika pavadītas slimnīcā. BTA klientam izmaksāja sekojošo atlīdzību:

  • par traumu – 80 €,
  • medicīniskie izdevumi – 560 €,
  • slimnīcas nauda – 180 €
  • Bērna prieks – 15 €.

Sporta apdrošināšana

Piesakot nelaimes gadījumu apdrošināšanu BTA mājaslapā pēc noklusējuma tiek iekļauta apdrošināšana, kas ir saistīta ar fiziskām aktivitātēm un sportu amatieru līmenī:

Atstājot izvēli “Jā”, tiek apdrošinātas visu veidu individuālās un organizētās fiziskās aktivitātes​ ar ko nodarbojies amatiera vai hobija līmenī, t. sk. ja piedalies sacensības, kādā no šiem sporta veidiem: airēšana, austrumu cīņas, basketbols, biatlons, braukšana ar ūdens motociklu (iekšzemes vai piekrastes ūdeņos), burāšana (iekšzemes vai piekrastes ūdeņos, tostarp jahtu burāšana), duatlons, florbols, futbols, handbols, hokejs, izjādes ar zirgiem, kanoe, lakross, medības, modernā pieccīņa, paukošana, skrituļslidošana, slēpošana, smaiļošana, snovošana, strītbols, svarcelšana, šosejas riteņbraukšana, teniss, triatlons, vindsērfings, volejbols un ziemas peldēšana.

Klients iegādājās B3 programmas polisi par 61,50 €. Nelaimes gadījums – spēlējot futbolu, guva kājas traumu. Tika diagnosticēts Ahilleja cīpslas plīsums. BTA klientam izmaksāja sekojošo atlīdzību:

  • par traumu – 720 €,
  • medicīniskie izdevumi – 690 €,
  • slimnīcas nauda – 80 €.
{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{item.badge}}
{{item.title}}
{{formattedPrice(item.price)}}
{{item.title}}
{{sparsePrice(price, true)}} €
{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.descriptionCasco}}

{{coveredPopup.descriptionMtpl}}

Pašrisks KASKO
{{transform.translate(title)}} {{value}}
insurance_option_subtitle
{{transform.translate(insuranceOptionsValue)}}
Apdrošinātie riski

Mēs, BTA, atlīdzinām par personas, kura pie mums apdrošinājusi transportlīdzekli, nodarītajiem zaudējumiem ceļu satiksmes negadījumā, trešo personu (citu transportlīdzekļu īpašnieku, velosipēdistu, gājēju) ārstēšanās izdevumus, kā arī trešo personu īpašumam nodarītos zaudējumus.

{{coveredInfoTextMtplWithRoadAssistance}}

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{translation('one_property_covered_deductible')}} {{coveredPopup.deductible}} €
{{translation('one_property_covered_risks')}}
{{localized(value.tooltipDescription)}}
{{coveredPopup.coveredContent.title}}

{{coveredPopup.coveredContent.description}}

{{item.title}}
{{coveredPopup.formattedPrice(item.price)}} €/pers.
{{localized(risk.title)}}
{{coveredPopup.sparsePrice(price, true)}} €

Ļauj mums Tev atgādināt!

{{productReminderMessage}} {{productReminderDate}}.

Piekrītu saņemt īpašos piedāvājumus un informāciju
Sesija beigsies pēc:

{{sessionTimeout.formattedTime}}

popup_year_of_driver_license
btar_popup_vehicle_data
{{ fieldsPopupHeading }}
{{ cmsFields.youngestDriver.label }}
btar_age_not_in_range
no_youngest_driver_age_error_message
{{ cmsFields.drivingExperience.label }}
no_driving_experience_error_message
{{ cmsFields.territory.label }}
Lūdzu, norādi teritoriju!
{{ cmsFields.drivingExperienceLessThanThreeYears.label }}
Lūdzu, norādi vadīšanas pieredzi!
{{popup.textTitle}}
btar_please_wait

btar_popup_few_seconds

{{ transform.translate('upgrade_offer', 'nba') }}
{{ popupService.current.data.nba.heading }}
{{ popupService.current.data.nba.text }}
{{ transform.translate('btar_one_dashboard_due', 'dashboard') + ' ' + popupService.current.data.start_date_short }}
Cookie
Sīkdatnes
Cookies Settings
Sīkdatņu pārvaldība
Lai šī tīmekļa vietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes.
Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un mārketinga sīkdatnes.

Ja piekrītat visām sīkdatnēm, lūdzu, nospiediet “Piekrītu”.
Ja vēlaties atteikties no sīkdatnēm, lūdzu, nospiediet “Nepiekrītu“. Savu izvēli varat pārvaldīt, nospiežot “Pielāgot izvēli”.

Plašāku informāciju skatiet mūsu Sīkdatņu politikā
Plašāku informāciju skatiet mūsu
Sīkdatņu politikā

Funkcionalitātes (nepieciešamās) sīkdatnes

Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas vietnes darbībai, un tās nevar atspējot. Šīs sīkdatnes var iedalīt sesijas sīkdatnēs un pastāvīgās sīkdatnēs, kuras nesaglabā personu identificējošu informāciju. Sesijas sīkdatnes tiek izdzēstas, tiklīdz Jūs pametīsiet šo vietni.


Statistikas sīkdatnes

Šīs sīkdatnes tiek izmantotas, lai novērtētu vietnes un datplūsmas avotu izmantošanu, lai iegūtu informāciju, kas nepieciešama vietnes darbības uzlabošanai. Šīs sīkdatnes palīdz mums noteikt, kuras tīmekļa vietnes sadaļas ir vispopulārākās, un uzzināt par lietotāju pārlūkošanas paradumiem. Šajā nolūkā mēs izmantojam Google Analytics statistikas rīku. Visa apkopotā informācija ir anonīma un pēc tās nav iespējams Jūs identificēt.


Mārketinga sīkdatnes

Šīs trešo pušu sīkdatnes tiek izmantotas, lai atbilstoši Jūsu vēlmēm parādītu personalizētas reklāmas. Mēs izmantojam sīkdatnes, kas palīdz mums apkopot informāciju par Jūsu lietošanas paradumiem šajā tīmekļa vietnē un ļauj mums uzzināt par Jūsu interesēm, lai mēs varētu rādīt tikai tās reklāmas, kas ir atbilstošas Jūsu lietošanas paradumiem. Ja nevēlaties, lai mēs Jums rādītu jebkādu reklāmu, atstājiet šo izvēlni tukšu.