Visi bloga raksti
Ceļojumi

Ko paturēt prātā, ceļojot uz siltajām zemēm?

2024. gada 18. jūl.
Visi bloga raksti
Ceļojumi

Ko paturēt prātā, ceļojot uz siltajām zemēm?

2024. gada 18. jūl.

Vasara ir ceļojumu un atvaļinājumu laiks, kurā daudzi izvēlas atpūsties kādā pavisam siltā un saulainā kūrortā, piemēram, Itālijā, Turcijā vai Ēģiptē. Bet ir svarīgi apsvērt dažādus drošības riskus pirms došanās ceļojumā, lai maksimāli pasargātu sevi un savu ģimeni no nevēlamām situācijām.

BTA Ceļojuma apdrošināšana, kalkulators icon right

Vakcīnas, medicīniskā situācija, saslimšana

Ja dodies uz kādu tropisku vai nestandarta valsti, atceries, ka šādās valstīs arī bieži mēdz būt kukaiņi, dzīvnieki un slimības, kas Latvijas klimatā vienkārši neeksistē. Tādēļ nav slikta doma konsultēties ar ģimenes ārstu un pārliecināties, ka visas esošās vakcīnas nav jāatjauno, kā arī nav jāveic neviena jauna vakcīna. Svarīgi šo ir darīt laicīgi, jo bieži vien kāda konkrēta vakcīna ir jāveic vairākus mēnešu iepriekš vai vairākās devās, paildzinot procesu.

Pirms ceļojuma svarīgi ir arī izpētīt medicīnisko situāciju valstī. Šis ietver iespējamas slimības, kas var virmot apkārt, dabas parādības, kā piemēram, UV indekss, medicīniskā laika tipa prognoze, vai citas politiskas un ekonomiskas situācijas, kas norisinās konkrētajā valstī.

Lai mazinātu iespējamu saslimšanu, jāatceras pievērst uzmanību arī ūdens tīrībai valstī, ēdienam, roku mazgāšanas tendencēm un vispārīgām higiēnas normām.

Gadījumā, ja tomēr notiek saslimšana, jāmāk izvērtēt situācijas nopietnību, nepieciešamos medikamentus, saslimšanas iemeslus. Vajadzības gadījumā, vēlams arī griezties kādā medicīniskā iestādē. Lai atvieglotu izmaksas, kas jaunā valstī bieži var būt neprognozējamas, vēlams pirms ceļojuma iegādāties apdrošināšanu, kas atvieglos neparedzamas situācijas. Piemēram, BTA Ceļojumu apdrošināšanā iekļautais eMed pakalpojums sniegs sevišķu atbalstu, ja nepieciešama ārsta konsultācija. eMed piedāvā attālinātu ārsta konsultāciju jebkurā laikā un vietā, kā arī nodrošina to latviešu valodā.

Saules aizsardzība

Visraksturīgākā pazīmē tropiskajām vai siltajām zemēm ir saule. Sevišķi cilvēkiem, kas ir pieraduši pie Latvijas vēsā un sausā klimata, šis var būt ļoti neierasti. Tomēr jāatminas, pirmkārt, valkāt korektu apģērbu. Karstās lokācijās šis ietver galvas segu, gaišu un plānu apģērbu, kā arī saulesbrilles.

Lai pasargātos no saules, arī jāmēģina neiet laukā dienas vissiltākajās daļās, kā arī atcerēties par saules ietekmi ūdenī. Peldoties atklātā saulē, bieži sanāk gūt lielākus apdegumus nekā ārpus ūdens. Iemesls šim ir, ka cilvēki jūtas pasargāti un vēsi atrodoties ūdenī, tādēļ mēdz tur pavadīt ilgāku laiku.

Vietējie likumi

Pirms ceļo uz kādu valsti, atceries, ka tajā visdrīzākais arī būs konkrēti likumi un prasības. Šīs ir vislabāk noskaidrot laicīgi, lai izvairītos no nevēlamām situācijām. Pētot apceļojamo valsti, ir vērts arī ielūkoties kalendārā un apskatīties svētku dienas, tradīcijas un pasākumus, kas varētu ietekmēt brauciena norisi.

Transports

Arī transports svešās zemēs ir svarīgs aspekts. Pirmkārt, svarīgi ir noskaidrot, kā izpaužas transportēšanās starp pašam svarīgām lokācijām, kā arī vai nav kādas būtiskas atšķirības starp Latvijā un apceļojamā valstī esošo transporta sistēmu.

Dokumenti

Katrā valstī ir konkrēti dokumenti un prasības, kas nepieciešami iebraucot. Tomēr var arī gadīties dažādas ķibeles ar dokumentiem, atrodoties svešajā valstī. Šādās situācijās ir būtiski zināt, kur atrodas Latvijas vēstniecība, jo tā būs pirmā iestāde, kas palīdzēs, ja ir kādas dokumentu nesaskaņas. Dažādas dokumentu problēmas mēdz būt diez ko padārgas, tādēļ svarīgi ir izmantot ceļojumu apdrošināšanu, kas parūpēsies par šādiem izdevumiem.

Valūta, maksājumi, papildu līdzekļi

Visbeidzot, svešās valstīs ir bieži sastopamas citas valūtas, ko vajadzētu apzināties pirms brauciena. Vienmēr arī jācenšas sevi nostādīt finansiāli optimālā situācija, un glabāt papildus līdzekļus neparedzamām situācijām.

Par kāda tipa apdrošināšanu ir vērts padomāt, dodoties izbraucienā uz siltajām zemēm?

  • Ceļojumu apdrošināšana Pats svarīgākais veids, kā pasargāt sevi no iespējamām nelaimēm un izvairīties no problēmām ārzemēs, ir ceļojumu apdrošināšanu. Atkarībā no Tava izvēlētā plāna, ceļojumu apdrošināšana var segt medicīniskās izmaksas, nelaimes gadījumus, dažāda tipa problēmas ar bagāžu, kā arī izmaksas, kas rodas, ja ceļojums tiek atcelts.
  • Papildu KASKO apdrošināšana var būt būtiska gadījumā, ja dodies ceļojumā ar automašīnu. Pirmkārt jāatceras, ka šādā gadījumā ir svarīgi ņemt līdzi esošās apdrošināšanas dokumentus. Turklāt uz konkrētām valstīm, kas ietver Albāniju, Irānu, Izraēlu, Maķedoniju, Maroku, Moldovu, Tunisiju, Turciju vai Ukraiņu, jāiegādājas starptautiskais apdrošināšanas līgums jeb Zaļā karte. Papildus KASKO polisi var izvēlēties atbilstoši valstīm, ko vēlies apceļot, un ietver 4 kategorijas (Latvija, Baltijas valstis, Eiropas Savienība un Eiropas valstis +).
  • Ierīču un mantas apdrošināšana ir aktuāla, ja vēlies pārvadāt konkrētas preces, kas ir īpaši nozīmīgas. Apdrošināšana ir spēkā visā Eiropas teritorijā, un tā palīdzēs atrisināt dažādas problēmas, kas saistītas ar zādzību, ūdens noplūdi, ugunsgrēkiem vai nejaušiem atgadījumiem.

Atceries, vienmēr braukt ceļojumā sagatavojies jebkādai situācijai. Tomēr, ja esi mums priekšā, un par visu jau esi paspējis padomāt, tad novēlam Tev patīkamu ceļojumu un lielisku atpūtu!

BTA Ceļojuma apdrošināšana, kalkulators icon right

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{item.badge}}
{{item.title}}
{{formattedPrice(item.price)}}
{{item.title}}
{{sparsePrice(price, true)}} €
{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.descriptionCasco}}

{{coveredPopup.descriptionMtpl}}

Pašrisks KASKO
{{transform.translate(title)}} {{value}}
insurance_option_subtitle
{{transform.translate(insuranceOptionsValue)}}
Apdrošinātie riski

Mēs, BTA, atlīdzinām par personas, kura pie mums apdrošinājusi transportlīdzekli, nodarītajiem zaudējumiem ceļu satiksmes negadījumā, trešo personu (citu transportlīdzekļu īpašnieku, velosipēdistu, gājēju) ārstēšanās izdevumus, kā arī trešo personu īpašumam nodarītos zaudējumus.

{{coveredInfoTextMtplWithRoadAssistance}}

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{translation('one_property_covered_deductible')}} {{coveredPopup.deductible}} €
{{translation('one_property_covered_risks')}}
{{localized(value.tooltipDescription)}}
{{coveredPopup.coveredContent.title}}

{{coveredPopup.coveredContent.description}}

{{item.title}}
{{coveredPopup.formattedPrice(item.price)}} €/pers.
{{localized(risk.title)}}
{{coveredPopup.sparsePrice(price, true)}} €

Ļauj mums Tev atgādināt!

{{productReminderMessage}} {{productReminderDate}}.

Piekrītu saņemt īpašos piedāvājumus un informāciju
Sesija beigsies pēc:

{{sessionTimeout.formattedTime}}

popup_year_of_driver_license
btar_popup_vehicle_data
{{ fieldsPopupHeading }}
{{ cmsFields.youngestDriver.label }}
btar_age_not_in_range
no_youngest_driver_age_error_message
{{ cmsFields.drivingExperience.label }}
no_driving_experience_error_message
{{ cmsFields.territory.label }}
Lūdzu, norādi teritoriju!
{{ cmsFields.drivingExperienceLessThanThreeYears.label }}
Lūdzu, norādi vadīšanas pieredzi!
{{popup.textTitle}}
btar_please_wait

btar_popup_few_seconds

{{ transform.translate('upgrade_offer', 'nba') }}
{{ popupService.current.data.nba.heading }}
{{ transform.translate('btar_one_dashboard_due', 'dashboard') + ' ' + popupService.current.data.due_date }}
Cookie
Sīkdatnes
Cookies Settings
Sīkdatņu pārvaldība
Lai šī tīmekļa vietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes.
Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un mārketinga sīkdatnes.

Ja piekrītat visām sīkdatnēm, lūdzu, nospiediet “Piekrītu”.
Ja vēlaties atteikties no sīkdatnēm, lūdzu, nospiediet “Nepiekrītu“. Savu izvēli varat pārvaldīt, nospiežot “Pielāgot izvēli”.

Plašāku informāciju skatiet mūsu Sīkdatņu politikā
Plašāku informāciju skatiet mūsu
Sīkdatņu politikā

Funkcionalitātes (nepieciešamās) sīkdatnes

Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas vietnes darbībai, un tās nevar atspējot. Šīs sīkdatnes var iedalīt sesijas sīkdatnēs un pastāvīgās sīkdatnēs, kuras nesaglabā personu identificējošu informāciju. Sesijas sīkdatnes tiek izdzēstas, tiklīdz Jūs pametīsiet šo vietni.


Statistikas sīkdatnes

Šīs sīkdatnes tiek izmantotas, lai novērtētu vietnes un datplūsmas avotu izmantošanu, lai iegūtu informāciju, kas nepieciešama vietnes darbības uzlabošanai. Šīs sīkdatnes palīdz mums noteikt, kuras tīmekļa vietnes sadaļas ir vispopulārākās, un uzzināt par lietotāju pārlūkošanas paradumiem. Šajā nolūkā mēs izmantojam Google Analytics statistikas rīku. Visa apkopotā informācija ir anonīma un pēc tās nav iespējams Jūs identificēt.


Mārketinga sīkdatnes

Šīs trešo pušu sīkdatnes tiek izmantotas, lai atbilstoši Jūsu vēlmēm parādītu personalizētas reklāmas. Mēs izmantojam sīkdatnes, kas palīdz mums apkopot informāciju par Jūsu lietošanas paradumiem šajā tīmekļa vietnē un ļauj mums uzzināt par Jūsu interesēm, lai mēs varētu rādīt tikai tās reklāmas, kas ir atbilstošas Jūsu lietošanas paradumiem. Ja nevēlaties, lai mēs Jums rādītu jebkādu reklāmu, atstājiet šo izvēlni tukšu.

{{applyCommunications("[]","")}}